Selge gull

Mange har gull i ulike former liggende hjemme i skap og skuffer. Det kan være gamle gullsmykker, gullringer, kjeder og lignende. Gamle gullmynter fra myntalbumet vil også kunne opppå god pris ved salg. Det er mange aktører på markedet som kjøper gull, og prisene kan variere veldig.

Selge gullmynter til mynthandlere

En gullmynt kan verdsettes på to måter. Enten basert på ren gullverdi (tenk «smeltet ned»), eller verdsettes som mynt. En oppkjøper vil ofte kun gi deg verdien av selve gullet, mens en mynthandler også gir deg noe verdi for selve mynten. Myntens tilstand vil også være med på å påvirke verdien du får av mynthandleren. En slitt og oppskrapet mynt får naturligvis lavere verdi enn en som er helt strøken og oppbevart i kapsel.

Selge smykker av gull til oppkjøper

Det er mange oppkjøpere på markedet som kjøper gullsmykker, gullkjeder og generelt alt som er laget av gull. De fleste aktørene dekker hele landet via posten, og opplegget er veldig enkelt. Du mottar en pakke med en konvolutt som skal benyttes for å sende gullet inn til vurdering. Konvolutten er forsikret, og porto er betalt på forhånd. Pakk gullet ditt i konvolutten og send den inn, så vil du motta et tilbud relativt raskt etter at konvolutten har kommet frem.

Et veldig godt tips kan være å ta med seg gullet til nærmeste gullsmed og be om et tilbud derfra først. På denne måten har du to priser å sammenligne med, slik kan du selv velge det beste tilbudet.

Kjente aktører du kan kontakte for å selge gull


Mynthandlere som kjøper gullmynter

KA Rasmussen AS – HAMAR
Goldsource AS – OSLO


Oppkjøpere som kjøper alle typer gull

Gullvekten.no
Gullbrev.no